propylene-R1270-natuurlijk-koudemiddel

R1270 Natuurlijk Koudemiddel

Eigenschappen R1270

R1270 is een natuurlijk koudemiddel dat wordt ingezet voor commerciële en industriële doeleinden. Het middel staat ook bekend als propeen en propyleen. Het is een kleurloze koolwaterstof met een licht zoete geur die in zeer kleine hoeveelheden in aardolie voorkomt. Propeen is een zeer effectief koudemiddel. Het is niet toxisch, maar kan in hoge concentraties echter wel verstikkend zijn. Bovendien dient men alert te zijn wanneer er met propeen wordt gewerkt, het kan namelijk explosief zijn wanneer het met te veel lucht in aanraking komt.

Het koudemiddel wordt voornamelijk gebruikt om aceton, acroleïne, acrylzuur en butanol te produceren. Door middel van additiepolymerisatie kan van R1270 polypropeen worden gemaakt. Dit thermoplastische polymeer heeft zeer veel toepassingen en vergroot daardoor de vraag naar propeen.

                                                         50Kw-propylene-chiller-koelmachine

Natuurlijk koudemiddel

Veel bedrijven maken gebruik van propeen vanwege de koelende eigenschappen. Propeen is een natuurlijk koudemiddel, wat betekent dat er geen componenten aan zijn toegevoegd. Dat maakt dit middel geschikt als vervanger voor het uitgefaseerde R22. Dit koudemiddel is namelijk zeer schadelijk voor het milieu en mag sinds 2015 niet langer worden ingezet. Bovendien heeft het een aarde opwarmingsvermogen (GWP) van 1810.

Sinds de uitfasering van de gassen met een hoog GWP is er meer vraag naar natuurlijke koudemiddelen, zoals propeen. Deze koudemiddelen zijn zeer milieuvriendelijk en hebben een laag aarde opwarmingsvermogen. Natuurlijke koudemiddelen hebben daarnaast nog een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de synthetische koudemiddelen. Het energieverbruik ligt lager, waardoor u kunt besparen op uw koudemiddelen. Bovendien liggen de exploitatiekosten van uw koelinstallatie lager, waardoor we kunnen stellen dat een natuurlijk koudemiddel financieel een goede keuze is.

Afspraak Maken

 

Bron: Westfalen