Rs485_modbus

Rs485_modbus

Controls RS485 modbus

Met een RS485 interface is het mogelijk om een koelmachine op afstand te bedienen vanaf een extern apparaat met dezelfde interface. De RS485 interface van koelmachines beschikt over 2 draden, dat wil zeggen dat er een plus (+) en een min (-) draad is. De communicatie is half-duplex. De draaden dus voor zowel zenden als ontvangen gebruikt, zenden en ontvangen van signalen kan echter niet gelijktijdig. Er wordt dus óf verzonden, óf ontvangen, het wisselen daartussen gaat automatisch.

Mogelijkheden bedienen koelmachine

Hoewel de communicatie relatief eenvoudig lijkt door slechts 2 draden biedt het bij koelmachines grote mogelijkheden. Er kan op afstand, door middel PC het set point verandert worden, er kunnen storingen uitgelezen worden, temperaturen kunnen gecontroleerd worden, voordat u daadwerkelijk een storing krijgt heeft u al signalen gekregen via de RS485 dat er iets mis is met de koelmachine.

Aansluiten van de kabels

Voor het aansluiten van onze koelmachine zijn geen aparte kabels nodig. Wel zijn de 2 extra RS485 draden noodzakelijk. Een standaard CW kabel, met BNC en voeding stekker voldoet dus. Een UTP kabel, of 2 aderige zwakstroomkabel kan vervolgens het RS485 signaal transporteren.