Uitfasering R22 Verboden Koudemiddel

Vanaf 1 januari 2010 is besloten tot een uitfasering van R22. Het is sindsdien niet meer toegestaan om bestaande koel-, vries- en airconditioninginstallaties die zijn gevuld met het koelmiddel R22 bij te vullen met nieuw R22. Er mag alleen nog bijgevuld worden met geregenereerde (teruggewonnen en bewerkte) R22. Vanaf 2015 mag er helemaal geen R22 of de met R22 gemengde servicekoudemiddelen meer gebruikt worden.

Per bedrijf moet een installatiegerichte strategie voor de uitfasering van R22 uitgezet worden. Voor eigenaars van koel- en klimaatinstallaties is het noodzakelijk om nu actie te ondernemen omdat het geregenereerde koelmiddel R22 steeds schaarser wordt en dit uitval van installaties tot gevolg kan hebben.

De sector koudetechniek en luchtbehandeling, verenigd in de brancheorganisatie NVKL, kan niet garanderen dat alle koel- en klimaatinstallaties met het koelmiddel R22 nog blijven draaien.

Op de kenplaat op het buitendeel van uw installatie kunt u zien of uw installatie op R22 draait. U kunt ook een NVKL-installateur bij u in de buurt raadplegen. De NVKL-erkende installateurs zijn specialisten op dit gebied en kunnen ondernemingen helpen met een duurzame en energiezuinige oplossing.

vuur_climate_connection

water_climate_connection

droog_land_climate_connection


>
wolken_climate_connection

Welk koudemiddel zit er in uw koelapparatuur ?

U weet dit waarschijnlijk niet zoals hierboven beschreven kunt u het buiten op de kenplaat vinden maar ook in de logboeken die u beheert. De kenplaat is onleesbaar en de logboeken zijn weg.

Dan heeft Chiller Concepts de oplossing voor u voor een klein bedrag € 000,- een Koelapparatuur Check-Up. Onze deskundige gecertificeerde servicemonteurs komen naar u toe met speciale meetapparatuur en doen de Koelapparatuur Check-Up. Uw koelapparatuur wordt op de volgende punten gecontroleerd.Koudemiddel Meten Stromen Meten Temperaturen Meggeren
       
- Controle koudemiddel - Controle stromen (A) - Condensor in/uit temperatuur - Compressor
- Controle lekdichteheid - Compressor - Verdamper in/uit temperatuur - Fanmotor
- Logboeken - Fanmotor - Verdampings Temperatuur - Spoelen
- Pers en zuigdrukken - Spoelen - Condensatie temperatuur
    - Oververhitting expansieventiel
Wat kunt u verwachten van de koelapparatuur Check-Up.

Bij elke koelapparatuur Check-Up die Climate Connection uitvoert, ontvangt u van ons een rapportage met daarin de bevindingen van onze monteur. Zo blijft u altijd op de hoogte van eventuele defecten en slijtage van uw koelapparatuur. Constateren wij tijdens het onderhoud een defect dan kunt u rekenen op onze vakkundige monteurs die het defect gelijk proberen te verhelpen.

Wat kunt u verwachten na de koelapparatuur Check-Up.

- Uitgebreide rapportage
- Advies voor reparatie
- Advies voor vervanging


Uw installatie voldoet niet aan de milieu eisen van 2015

Geen probleem wij vervangen uw vervuilende koelmachine graag voor een milieuvriendelijke volledig recyclebare koelmachine. Onze koelmachines zijn volledig recyclebaar en bevatten het koudemiddel R290 (Propaan), R290 is volledig afbreekbaar en tast de ozonlaag niet aan

Informatie